Viikkokurkistus: Elixir-urheilua, Petri Keskitalo

Viikkokurkistus: Matkailua ja lentämistä, Sari Essayah
26 tammikuun, 2005
Viikkokurkistus: Vasemmiston yhteistyö, Timo Roppola
9 helmikuun, 2005

Viikkokurkistus: Elixir-urheilua, Petri Keskitalo

Kirjoitan viikoittain ajankohtaisen kurkistuksen johonkin ajankohtaiseen tai henkilökohtaiseen asiaan tai tapahtumaan. Kerron myös viikon henkilöstä omia vaikutelmia.Elixir-urheilua
Viime syksynä minua pyydettiin Elixir-kuntoliikuntaohjelmaan. Elixir esitetään MTV3-televisiokanavalla joka sunnuntai ja uusinta aina seuraavana lauantaina.
Elixir aloitti yhdessä Suomen Urheiluliiton kanssa kuntoilijoiden 10-ottelun, jossa tähtäimenä on elokuun 2005 yleisurheilun maailmanmestaruuskisat Helsingissä.
Aloitimme harjoittelun ja TV-ohjelman teon syyskuussa Eläintarhan urheilukentällä. Lokakuussa urheilimme sisähallissa, Liikuntamyllyssä. Marraskuussa vietimme pari päivää Vierumäen Urheiluopistolla.
Kymmenottelun lisäksi harjoittelimme moukarinheittoa. Lisäksi opettelimme venytystä, sauvakävelyä ja monenmoista kuntoiluun liittyvää. Meille tehtiin myös perusteellinen kuntotesti.
”Maajoukkuekuntoilijoiden” joukkoon on lisäkseni kuulunut muusikko Lenni-Kalle Taipale, ohjaaja Aku Louhimies, näyttelijä Janne Virtanen, laulaja Laura Voutilainen, ex-missi Lola Odusoga, näyttelijä Lotta Lehtikari ja kansanedustaja Marjukka Karttunen. Mukana ryhmässä ovat olleet Suomen paras poikien 10-ottelija Sami Itani ja paras tyttöjen 7-ottelija Elisa Kirvesniemi.
Ohjaajamme ja valmentajamme ovat olleet huippuluokkaa. Mukana on ollut Aki Parviainen, Mikaela Ingberg, Jaakko Ojaniemi, Tiia Hautala, Oskari Frösen, Olli-Pekka Karjalainen, Johanna Manninen, Markus Pöyhönen, Heli Koivula ja monia muita.
Muut osallistujat ovat minua 20-30 vuotta nuorempia, joten nopeus- ja voimalajeissa en heille oikein pärjää. Kuntotestissä minut todettiin porukan kovakuntoisimmaksi.
Tammikuussa oli kova koe. Suoritimme virallisen 10-ottelun säädetyssä kahdessa päivässä. Suorituspaikkana oli San Fernandon urheilukenttä Gran Canarialla.
Pääsin läpi ja sain tuloksen kaikissa 10-ottelun lajeissa. Vaikeimpia lajeja oli 110 metrin aitajuoksu sekä seiväshyppy. Osa kuntoilijoista jäi seiväshypyssä vaille tulosta.
Vaikka tuosta ottelusta on kulunut jo reilu viikko, ovat lihakset edelleen kipeät. Aiheellisesti 10-ottelua pidetään yleisurheilun kuninkuuslajina. Rasittavuudessa se kilpailee maratonin kanssa.
Tammikuussa Kanarialla kuvatut jaksot tulevat ulos TV:stä nyt talvella ja keväällä. Ohjelman tarkoitus on olla viihdyttävä ja kuntoilua edistävä sarja. Veikkaan, että esimerkiksi seiväshyppyä katsottaessa on katsojilla hauskaa.
Monet katselivat Elixiriä jo syksyllä TV:stä. Omasta osallistumisestani ohjelmaan olen saanut paljon myönteistä palautetta.
Viikon henkilö – Petri Keskitalo
Olin Petri Keskitalon huonekaveri, kun Elixiriä kuvattiin viikko tammikuussa Kanariansaarilla. Petri oli yhdessä toisen moniottelutähden, Satu Ruotsalaisen, kanssa kymmenottelijoiden valmentajana ja leirin vetäjänä.
Petri Keskitalo sai jo nuorena ”Elmon” liikanimen. Häntä verrattiin Juhani Peltosen urheilusankari Elmoon. Elmon huimin suoritus romaanissa oli se, kun Elmo kaatui 100 metrin juoksussa, mutta teki siitä huolimatta maailmanennätyksen.
Petri Keskitalo saavutti 10 vuotta sitten päättyneellä urallaan hyviä tuloksia ja hyvää menestystä, vaikka se kirkas olympiamitali jäi saavuttamatta.
Petri oli Rautaruukin kummiurheilija. Aktiiviuran jälkeen hän toimi viestintäpäällikkönä Rautaruukilla. Nyt hän on ollut pari vuotta hämeenlinnalaisen mainostoimiston toimitusjohtaja.
Vuoden 1996 EU-vaaleissa Keskitalo sai Keskustan listoilla lähes 30 000 ääntä, mutta ei aivan tullut valituksi.
Minulle jäi Keskitalosta hyvä kuva. Hän pärjäisi varmasti myös politiikassa, jos hän sinne hakeutuisi tosissaan.
Risto Kuisma