Viikkokurkistus: Arkea ja aatetta sata vuotta, Keijo Nurmi

Viikkokurkistus: Kesäkokous Turussa, Lars Flink
22 elokuun, 2006
Muutos on mahdollinen, Tampereen Myllyhoitokeskuksen seminaari
6 syyskuun, 2006

Viikkokurkistus: Arkea ja aatetta sata vuotta, Keijo Nurmi

Kirjoitan joka viikko kurkistuksen omaan tai julkiseen elämään. Viikkopäiväkirjassani kerron myös viikon henkilöstä.Arkea ja aatetta sata vuotta
Viime viikonloppuna juhlittiin 100-vuotista Pornaisten Laukkosken Työväenyhdistystä. Juhlan valmistelut aloitettiin jo lähes vuosi sitten. Historiakirjan valmistelu käynnistyi peräti neljä vuotta aiemmin. Juhlan järjestelyt olivat suuri ponnistus vajaan 40 jäsenen yhdistykselle. Oma panokseni puheenjohtajana oli luonnollisesti melkoinen.
Korkeatasoinen koko perheen juhla onnistui loistavasti. Väkeä oli paikalla Työväentalolla; juhlasalissa, kahvilassa ja ulkona yli 200. Juhla sai paljon kiitosta ja kehua lehdistössä ja suoraan osallistujilta. Esiintyjät olivat Pornaisista ja lähiseudulta. Juhla todisti korkeatasoista osaamista, jota Laukkoskelta ja lähialueella on.
Aatetta ja arkea -kirja julkistettiin juhlassa. Yhdessä vaimoni Tuijan kanssa kirjoittama teos on saanut hyvän vastanoton ensimmäisiltä lukijoilta. Myös kirjan myynti on alkanut hyvin. Tuloilla työväenyhdistys pystyy maksamaan kirjan painolaskun.
Juhlapuhujana oli opetusministeri Antti Kalliomäki. Jorma Martikainen lauloi upeasti. Pornaisten Nappulakuoro ilahdutti lauluillaan. Laukkosken Nuorisoseuran maineikas Brelo- yhtye ja tanhuryhmä toivat hyvän panoksen juhlaan. Jo 1950-luvulta asti tuttu hanurimestari Jaakko Salonen soitti. Eräs juhlan kohokohtia oli veteraanijäsenten muistaminen. Yli 20 veteraanijäsentä oli saapunut juhlaan. Mukana oli suuri joukko yli 40- tai jopa 50 vuotta mukana olleita jäseniä.
Työväentalon pihalla oli lapsille ja aikuisille tekemistä ja näkemistä. LaukkoskenTaimi ja VPK avustivat ulkotapahtumissa.
Mieleenpainuva juhla, josta Työväenyhdistys sai paljon huomiota julkisuudessa ja muutenkin. Työ juhlan ja kirjan hyväksi ei mennyt hukkaan. Historiakirjasta jää pysyvä muistomerkki juhlasta ja työväenyhdistyksen sadan vuoden työstä.
Viikonhenkilö – Keijo Nurmi
Keijo Nurmi oli ensimmäisiä laukkoskelaisia, joihin tutustuin, kun muutimme 1990-luvun alussa Laukkoskelle Pornaisiin.
Keijo Nurmi kutsuttiin Laukkosken Työväenyhdistyksen kunniapuheenjohtajaksi 100-vuotisjuhlassa. Hän ollut 50 vuotta mukana yhdistyksen puheenjohtajana ja muissa
luottamustehtävissä. Lisäksi hän on ollut Pornaisten kunnanvaltuustossa ja -hallituksessa yli 40 vuotta. Urheiluseura Laukkosken Taimen puheenjohtajana Nurmi oli kymmeniä vuosia.
Ammatiltaan Keijo Nurmi on sähköteknikko, joka jäi eläkkeelle sähkötarkastuslaitoksesta. Hän on aikaansaava ja tarmokas. Mihin hän ryhtyy, sen Keijo toteuttaa. Janne-Pekka Nurmi, joka on Keijon ja Irjan nuorin poika, on jo kolmatta kautta Pornaisten valtuustossa. Kunnanvaltuustossa hän edustaa jo toista sukupolvea Nurmia.
Risto Kuisma