Uutinen: Karjalan Liiton kunniajäsen Risto Kuisma karjalaisuudesta

Uutinen: Risto Kuisma Karjalan Liiton kunniajäseneksi
19 marraskuun, 2011
Tilaisuus: Puhe Pornaisten kunnan ja seurakunnan itsenäisyyspäivän juhlassa 6.12.2011
6 joulukuun, 2011

Uutinen: Karjalan Liiton kunniajäsen Risto Kuisma karjalaisuudesta

Karjalan Liiton kunniajäsen Risto Kuisma karjalaisuudestaKarjalan Liiton tärkeimmät tehtävät ovat mielestäni toisaalta karjalaisen kulttuurin vaaliminen ja toisaalta ns. Karjalan kysymys eli unelma Karjalan palauttamisesta. Karjalaisen kulttuurin vaaliminen on ennenkaikkea karjalaisuuden siirtämistä nuoremmille sukupolville.
Liiton toiminnassa olen ollut käytännön mies: olen ollut ” liiton juristi ”, käytännön ongelmien ratkaisija, ristiriitojen sovittelija ym. Yksittäisistä asioista eniten työllisti liiton 2010 ilmestynyt historiakirja , jossa olin historiatoimikunnan vetäjä ja yksi kirjoittajista.
Kunniajäsenyyttä arvostan suuresti. Olen siitä kiitollinen liittovaltuustolle ja siitä esityksen tehneelle hallitukselle.
Olen ”täysverinen karjalainen” niin karjalaisuuden hyvien kuin vähemmän hyvien ominaisuuksien puolesta.
Karjalaisuus merkitsee minulle ennnenkaikkea juurien löytämistä. Nuorena tunsin itseni juurettomaksi,: synnyin Savonlinnassa, lähdin sieltä 18 vuotiaana Saimaan kanavaa rakentamaan. Sillä reissulla olen edelleen.
Reissun varrella olen kulkenut kanavatyömaan lisäksi Valkealaan, Kouvolaan , Helsinkiin, Pornaisiin ja Virolahdelle.
Juuret löysin parikymmentä vuotta sitten karjalaisuudesta ja Karjalan Liitosta. Karjalan Liitto on minulle menetetyn kotiseudun eli Karjalan, Viipurin, Muolaan ja Sortavallan, ”korvike”.
Uskon, että joskus pakkoluovutettu Karjala palaa takaisin. Luultavasti se ei tapahdu minun elinaikanani, mutta ennenpitkään oikeus ja oikeudenmukaisuus voittaa.
===
Risto Kuisma kutsuttiin Karjalan Liiton kunniapuheenjohtajaksi
Karjalan Liiton liittovaltuusto kutsui liiton entisen varapuheenjohtajan Risto Kuisman kunniajäsenekseen.
Risto Kuisma on oikeustieteen kandidaatti ja toisen polven siirtokarjalainen. Hänen isänsä on Viipurista ja äiti Sortavalasta. Kuisma on ollut Karjalan Liiton varapuheenjohtaja vuosina 2005-2011 ja liittovaltuuston jäsen 1999-2005 sekä mm Uudenmaan piirin -, liiton historiatoimikunnnan- ja sääntötyöryhmän puheenjohtaja. Hän on toiminut kansanedustaja vuosina 1995-2007 ja 2010-11 sekä ammattiyhdistysjohtajana vuosina 1978-1994.
( Karjalan liiton nettisivuilta )