Kurkistus: Vaalijännitystä ?

Kurkistus: Motocrossia
8 toukokuun, 2009
Kurkistus: Ammattitaito ja politiikka
27 toukokuun, 2009

Kurkistus: Vaalijännitystä ?

Vaalijännitystä ?En ole EU-vaaleissa ehdokkaana, ei siitä ole kysymys, vaikka tämän viikon blogini otsikko on ”vaalijännitystä ?” Kansanedustaja Kimmo Kiljunen on ehdolla EU:n parlamentin vaaleissa ja minä olen ensimmäinen Uudenmaan sosialidemokraattien varaedustaja eduskuntaan. Jos Kimmo valitaan EU-parlamenttiin, niin palaan syksyllä eduskuntaan.
Minun pitäisi jännittää vaaleja. Kimmolla on hyvät mahdollisuudet tulla valituksi. Hän on myös ehdottoman pätevä EU:n parlamentin jäseneksi. Vaikeaa on ajatella pätevämpää ehdokasta. Kimmo on erittäin kansainvälinen, kielitaitoinen ja kokenut. Koko eduskuntauransa ajan hän on ollut tärkeissä EU-asioita käsittelevissä elimissä. Hänen ansioluettelonsa on tässä suhteessa hengästyttävä.
Parin vuoden takaisen pettymyksen jälkeen olen vähitellen tottunut nykyiseen elämääni. Siitä huolimatta palaan erittäin mielelläni eduskuntaan, jos Kimmo menee Brysseliin. Vaalijännitystä en kuitenkaan tunne. Ehkä se tunne iskee sitten sunnuntaina 7.6, kun vaalitulosta odotetaan.
On hyvä, etten jännitä. Ehkä se on itsepuolustusta, jotta ei tule pettymystä.
Luonnollisesti äänestän Kimmoa. Teen myös vaalityötä Kimmon puolesta. Monet kannattajani aikovat äänestää Kimmoa. Samoin Pornaisissa on innostusta saada Kimmo EU:hun ja minut eduskuntaan.
Vaikka minulla on oma intressi äänestää Kimmoa, voisi hän olla muutenkin ehdokkaani. Olen tuntunut Kimmon yli kahdenkymmenen vuoden ajan. Tutustuimme 1980 – luvulla rotusorron vastaisessa taistelussa. Olimme myös molemmat EELAK:n-aktiiveja; minä varapuheenjohtaja ja Kimmo hallituksen jäsen. Kun olin AKT:n puheenjohtaja, Kimmo Kiljunen oli yksi niistä ehdokkaista, joita AKT:n sosialidemokraatit tukivat eduskuntavaaleissa.
Eduskuntaan meidät valittiin molemmat vuonna 1995. Olin melkein koko 12 vuotta kestäneen eduskunta-urani EU-asioita käsittelevän Suuren valiokunnan jäsen, jossa Kimmo on ollut koko eduskunta-aikansa jäsen ja pitkään myös varapuheenjohtaja. Teimme eduskunnassa paljon yhdessä työtä EU-asioissa niin Suomessa kuin muissakin EU-maissa.
Ihmisinä Kimmo on rehellinen ja reilu. ”Huonona puolena” hänellä on liika viisaus. Minulla on rasitteena samantapainen ”vika”. Kun tietää ja tuntee paljon ja on kokenut, ei malta pitää kynttilää vakan alla , vaikka se olisi joskus viisaampaa. Helposti saa syyttään ”besserwisserin” leiman.
Kimmo Kiljunen ei ole julkkisehdokas, vaan politikkan ja EU-asioiden ammattilainen. Hän on taidoiltaan ja kokemukseltaan juuri sellainen henkilö, joita Suomen pitäisi lähettää EU-parlamenttiin.
Suosittelen lämpimästi: äänestä EU-vaaleissa numero 169 Kimmo Kiljunen.
Risto Kuisma