Kurkistus: Politiikkaa: Energiapaketista ja Kreikka huijauksesta

Tilaisuus: Karjalaista juhlaa
28 huhtikuun, 2010
Kurkistus: SDP:n puoluekokous alkoi – tunnelmia Joensuusta
27 toukokuun, 2010

Kurkistus: Politiikkaa: Energiapaketista ja Kreikka huijauksesta

Politiikkaa: Energiapaketista ja Kreikka huijauksestaOlin aikanaan, vielä kymmenen vuotta sitten, ydinvoiman vastustaja, mutta pitkän harkinnan jälkeen äänestin kansanedustajana ydinvoimaluvan puolesta. Ydinvoiman huonot vaihtoehdot ovat tuoneet minut ydinvoiman kannattajaksi. Nämä ns. uudet uusiutuvat energiamuodot ovat monessa suhteessa järjettömiä. Ne vaativat massiivista verotukea eli valtavat määrät meidän tavallisten kansalaisten rahoja. Jos nämä energiamuodot pärjäisivät markkinoille, niin asia olisi terveellä pohjalla. Senkin jälkeen olisi joitain muita kuin rahaongelmia.
Suuret tuulivoimalat ovat hirvityksiä. Niiden haitat ovat kohtuuttomia; esteettinen haitta, meluhaitta ym. Tuulivoiman rakentamiskustannukset ja siihen käytettävä energia ja raaka-aineet ovat suuret siitä saatavaan energiaan verrattuna. Luulen, että tuulivoimalla voi olla jonain päivänä enemmän vastustajia kuin nyt ydinvoimalla. Tuulivoimalla saatava energia on sikakallista ja epävarmaa.
Biopolttoaineet ovat huuhaata. Ne tuhoavat sademetsiä ja verorahoja. Jätepuun poltto on terve energiaratkaisu. Nyt kuitenkin massiivinen energiatuki vie kunnon puuta poltettavaksi. Järjetöntä ja järjettömän kallista. Hallituksen ns risupaketti on jättiläismäinen lahjus . Rahalla, meidän eli veronmaksajien rahoilla, yritetään saada mm metsänomistajat ydinvoiman taakse. Edelleen kosiskellaan tuuli- ym huuhaa voiman kannattajia ja erityisesti niissä puuhastelevien yritysten omistajia ja rahoittajia ydinvoimapaketin taakse. Koko uusiutuvan energian parissa käytävä ns. liiketoiminta on pääosin verorahojen kalastelua. Se ei ole mitään oikeaa tervettä yritystoimintaa.
On oikeatakin uusiutuvaa energiaa: Esimerkiksi vesivoima. Se ei tarvitse verotukia. Puhdasta energiaa on lisäksi mm ydinvoima. Se ei tarvitse verorahoja eikä valtion tukia.
Kreikka pitäisi erottaa eurosta. Samoin pitäisi tehdä muillekin maille, jotka ovat vääristelleet talouslukuja. Vääristelijät pitäisi saada oikeudelliseen vastuuseen. Myös ne EU-päättäjät, jotka hyväksyivät, tietoisena vääristelystä, Kreikan euroon, olisi asetettava vastuuseen. Tällä menettelyllä markkinoidenkin usko palaisi. Pankit eivät enää rahoittaisi avokätisesti huonosti talouttaan hoitavia valtioita. Silloin syyttömien valtioiden ja niiden veronmaksajien ei tarvitsisi tulevaisuudessa maksaa eikä kärsiä toisten toilailuista. Nykymeno on verrattavissa siihen, että rikolliset palkittaisiin teoistaan.
Kreikan tuki on pankkitukea. Pankit ovat saaneet Kreikalle antamistaan lainoista niiden riskin takia huippukorot. Nyt riskit maksavat veronmaksajat ja huippukorot jäävät pankeille. Uskomatonta menoa. Politiikka ja demokratia on alistunut täysin rahan vallalle. Se demokratiasta, kansanvallasta, kansallisvaltioista ja EU:sta. Ei ihme, ettei äänestäminen kiinnosta, todellinen valta on rahalla eikä kansalaisilla eikä heidän valitsemillaan päättäjillä. Poliittiset päättäjät näyttävät lisäksi olevan alisteisia rahalle.
Risto Kuisma