Kurkistus: Pikku kolhuja ja lomailua

Kurkistus: Kuka työmiehen asiaa ajaa ?
3 heinäkuun, 2009
Kurkistus: Kallis Suomi
20 heinäkuun, 2009

Kurkistus: Pikku kolhuja ja lomailua

Pikku kolhuja ja lomailuaKaaduin puolitoista viikkoa sitten motocross harjoituksia. Pyörän keula lähti alta jarrutuksesta kovapohjaisessa mutkassa. Kaaduin vasemmalle puolelle. Vasen käsi jäi moottoripyörän ohjaustankon ja maan väliin. Myös kylkeen ja pohkeeseen sattui. Kun nousin ylös, ajattelin, että pikku kolhu. Senverran kuitenkin sattui, että lopetin harjoittelun. Kun ajoin Haminan radalta pakettiautolla kohti Virolahden mökkiä, alkoi käsi turvota ja kipeytyä.Hoidin kättä jäillä ja buranalla. Seuraavana päivänä yritin lähteä katupyörällä katsomaan Karkkilan Motocross kilpailua. Ei onnistunut. Vasemmasta kädestä oli voima kadonnut niin, etten saanut vedettyä kytkinkahvaa. Crossikisoihin menin, mutta autolla. Seuraavana aamuna käsi oli turvonnut ja kipeä.
Maanantaina totesin, että paras on mennä lääkäriin. Yritin omaan terveyskeskuksen päivystykseen. ”Puhelinlotossa” pääsin läpi vasta puolen tunnin soittelun jälkeen. Ajan lääkäriin olisin saanut puoliltapäivin. Kun Pornaisissa ei ole röntgeniä, olisi pahimmassa tapauksessa selvyys kädestä tullut vasta tiistaina. Päätin mennä yksityiselle puolelle. Forumista sain ajan heti. Lääkärin tutkimuksiin ja röntgeniin meni aikaa yhteensä vajaa tunti. Tietenkin matkoihin meni yhteensä parituntia ja lysti maksoi vähän yli 200 euroa. Kun minulla on urheiluvakuutus, niin yli 100 euron osuuden saan takaisin vakuutusyhtiöltä. Onneksi ei ollut luita murtunut, vaan kyseessä olivat vain pehmytkudos vammat.
Tänään ajoin taas motocrossia puolentoista viikon tauon jälkeen. Käsi on kipeä ja ajo sujui huonosti.Sormien nivelet ovat kipeät ja käden puristusvoima puutteellinen. Minulta jäi väliin viikonlopun Motocrossin Classic Cupin osakilpailu Joutsassa. Se hieman harmittaa. Mökkihommat ovat myös kärsineet kipeästä kädestä.
Viikonloppuna kävin Anni-Alisa kanssa Savonlinnassa. Kallislahden Työväentalolla oli perinteinen Kallislahden poikien kokous. Meitä oli paikalla taas parikymmentä poikaa ympäri Suomea. Poikien keski-ikä alkaa tosin olla jo 50-60 vuotta. Samalla reissulla nautimme Annin kanssa Soile Isokosken konsertissa Savonlinna- salissa.
Risto Kuisma