Kurkistus: Onko ilmastonmuutos totta vai huuhaata ?

Kurkistus: SDP:n johtoon ?
14 helmikuun, 2008
Kurkistus: Suuret ikäluokat luokkakuvassa
28 helmikuun, 2008

Kurkistus: Onko ilmastonmuutos totta vai huuhaata ?

Onko ilmastonmuutos totta vai huuhaata ?Suomen talvi on tänä vuonna vahvistanut suomalaisten uskoa ilmastonmuutokseen ja erityisesti ilmaston lämpenemiseen. Toisin saattaa olla Kiinassa tai Kreikassa, jossa talvi ei ole ollut poikkeuksellisen lämmin, kuten meillä, vaan harvinaisen kylmä.
Onko ilmaston lämpeneminen totta ? Tilastotieteen professori Seppo Laaksonen totesi Helsingin Sanomissa 4.2.2008, että lämpötilan muutos 60 vuoden aikana 1930-luvulta 1990 – luvulle on vaihdellut nollan ja 0,6 asteen välillä. Sen jälkeen lämpötilanmuutoksesta ei voida tilastollisesti sanoa mitään. Tilastot eivät siis osoita tai todista lämpötilan nousseen. Vaikka käytännön luvut eivät osoita, että lämpötila olisi noussut, niin vastaväitteenä on esitetty, että teoreettisen hiilidioksidipäästöihin perustuvan matemaattisen mallin mukaan lämpötilan on täytynyt nousta. Taitaa olla huuhaata koko teoria.
Maapallolla on ollut aina suuria lämpötilanvaihtelua. Suomen päällä on ollut moneen otteeseen kilometrien paksuinen jääkerros. Lapissa asti on menneinä vuosituhansina ollut ajoittain trooppinen ilmasto. Niin lähellä nykyaikaa kuin 1800-luvulla ilmasto poikkesi normaalista niin paljon, että viljasato menetettiin sekä vuonna 1986 että 1987. Seurauksena olivat suuret nälkävuodet.
Ilmastonmuutokset ovat menneinä aikoina olleet suuria ja säät ovat vaihdelleet. Mistä muutokset tai mullistukset ovat johtuneet, on paljolti hämärän peitossa. Ne eivät ole ainakaan johtuneet ihmisten toimista. Nykyisessä ilmastohössötyksessä on ydinkysymys väite siitä, että muutokset johtuvat ihmisen toiminnasta. Onko niin? Onko ilmasto todella lämminnyt ? Jos on, niin mikä on luonnollista vaihtelua ja mikä on ihmisten toimien osuus ?
Jos tänään tapahtuisi yhtäsuuria ilmastonmuutoksia kuin menneinä vuosisatoina, elettäisiin varmaan maailmanlopun tunnelmissa. Nyt on ylireagoitu jo hyvin vähäisiin ja epävarmoihin muutoksiin.
Ilmastonmuutoksen nimissä on muun ohessa ryhdytty tuottamaan ns. biopolttoaineita, joiden tuotantoon kuluu enemmän energiaa kuin niistä saadaan. Puuha muistuttaa satua hölmöläisten peiton jatkamisesta.
Biopolttoaineiden tuotantoon käytetään valtavia peltoaloja, jotka ovat poissa ravinnon tuotannosta. Tämä on eettisesti kyseenalaista ja lisää maailman nälänhätää merkittävästi. Biopolttoaineiden tuotannon takia tuhotaan myös massiivisesti maapallon viimeisiä sademetsiä.
Ilmastonmuutoksen nimissä syydetään hulvattomasti verorahoja erilaisiin energia-alan huuhaa – tarkoituksiin.
Nämä rahat ovat poissa tärkeimmistä kohteista, kuten köyhyyden poistamisesta.
Maapallon suurin ongelma on ylikansoitus. Se aiheuttaa köyhyyttä, kärsimystä sekä luonnonvarojen -ja ympäristön tuhoa. Sikäli kuin ihminen on syypää ilmaston lämpenemiseen, on sen taustalla maapallon kantokyvyn ylittävä väestömäärä ja sen tarvitsema kulutus. Parasta kestävää kehitystä ja ilmastopolitiikkaa on säästäväisyys; ei kaikenlaisen vaihtoehtoisen huuhaan tuottaminen.
Risto Kuisma