Kurkistus: Murphyn laki

Kurkistus: Lomailua
29 heinäkuun, 2007
Kurkistus: Synkkää politiikkaa
24 elokuun, 2007

Kurkistus: Murphyn laki

Murphyn lakiEnsin meni rikki pesukone sitten televisio. Mökin jääkaappi veteli viimeisiään ja edessä oli uuden osto.
Pakettiauto MB Vito ei lähtenyt käyntiin ja mökin perämoottorissa on käyntihäiriöitä. Vielä kaiken lisäksi Joonaksen motocross pyörästä hajosi kampiakseli ja takapyörä.
Harmia, vaivaa ja rahanmenoa kertyi kerralla paljon. Tuntuu siltä, kun yksi vehje menee rikki niin sitten menevät kaikki.
Uusi hieno pesukone on hankittu. Toivottavasti kestää kovaa käyttöä yhtä kauan kuin edeltäjänsä, jonka ikä oli laskettavissa vuosikymmenissä. Vuosikymmeniä kesti myös mökin vanha jääkaappi. Nyt tilalla on uusi hieno jääkaappi-pakastin yhdistelmä.
Viton kiusallisen vian syyksi havaittiin lopulta akku, jossa oli mystinen ajoittain esiintyvä ”oikosulku”. Nyt mökki- ja mp-kuljetusauto starttaa. Autolla on ajettu jo 250 000 kilometriä ja edessä on ensi viikolla vielä keväisen jarruremontin jatko.
Hajonnut televisio on melko uusi ja kallis. TV-korjaaja epäilee syyksi virtapiikkiä ja on epävarma kannattaako TV:tä korjata. Onneksi on talossa vanhoja käyttökelpoisia töllöttömiä, joita voi katsoa. En taida uutta ostaa, vaan tyydyn vanhoihin, vaikka niissä kuvaruutu on vähän pienempi.
Kun olen Joonaksen ”pääsponsori”, tietävät crossipyörän korjaukset lisää kukkaron nyörien avaamista.
Mökin perämoottorin häiriöihin syynä lienee kova heinäkuun kesämyrsky, joka kasteli moottorin. Osansa voi olla myös vähäisellä käytöllä. Jotenkin olen moottorin kanssa pärjännyt. Se pitäisi viedä huoltoon, mutta kun se painaa niin paljon, etten siitä yksin selviä, yritän pärjätä omin toimin syksyyn asti.
Hermostun helposti teknisiin vempaimiin, jotka eivät toimi. Yritän hankkia välineitä , jotka ovat toimintavarmoja. Nekin kestävät kuitenkin vain aikansa. Tuo toiminta-aika on omien havaintojeni ja myös asiantuntijoiden mielestä lyhentynyt. Kodinkoneet kestävät nykyisin 8-10 vuotta; eivät enää 20-30 vuotta kuten meidän Pesukarhu ja mökin Indesit-jääkaappi.
Vaikka puhutaan kestävästä kehityksestä ja ekologiasta, suositaan kuitenkin ristiriitaisesti jatkuvia uusia malleja koneista, autoista, huonekaluista ynnä muista. Pitäisi muistaa, että kertakäyttökulttuuri on kaikkein tyhmintä. Tarvitaan vempaimia, jotka kestävät isältä pojalle.
En pidä lainkaan ostelusta. Onneksi Karri mielellään hoitaa hankinnat, joten usein minulle jää vain laskujen maksu.
Helteetkin tulivat viimein. Olemme olleet viimeajat sopivasti mökillä, jossa merituuli viilentää. Rannan merivesikin on noussut reilusti yli 20 asteen. Joka aamuinen uinti on muuttunut vähemmän karaisevaksi. Mökkiseurana on tänä kesänä ollut erityisesti Anni-Alisa. Myös isoveli Joonas viihtyi mökillä vajaan viikon.
Vaikka eduskuntavaaleista on jo kulunut kohta viisi kuukautta, on olo edelleen alakuloinen. Lapsenlapset ovat antaneet askaretta. Kotitöistä olen ottanut vastuuta, kun Tuija on ollut sairaslomalla ja lonkkaleikkauksessa.
Risto Kuisma