Kurkistus: Kuulumisia eduskunnasta – tule tukiryhmääni

Eduskunta: Kysymys: Päihdetyön ammattitutkinnosta
8 joulukuun, 2010
Eduskunta: Kysymys: VR-yhtymän suunnitelmista sulkea rautatieasemia
16 joulukuun, 2010

Kurkistus: Kuulumisia eduskunnasta – tule tukiryhmääni

Kuulumisia eduskunnasta – tule tukiryhmääniEduskunnan loppusyksyn työtä on hallinnut toisaalta valtion talousarvion käsittely ja toisaalta euron kriisi.
Erityisesti Suuri valiokunta eli EU-valiokunta on keskustellut tiiviisti euron tilanteesta yhdessä valtionvarainministerin kanssa. Ne pelot, jotka kohdistuivat euroon, ovat ainakin osittain toteutuneet. Vuonna 1998 äänestin eduskunnassa Suomen emuun (euroon) liittymistä vastaan. Pelkäsin silloin, että yhteinen valuutta ei onnistu ilman yhteistä talouspolitiikkaa. Yhteinen talouspolitiikka onnistuu vain kansallisvaltiossa tai liittovaltiossa, mutta huonosti sellaisessa löyhässä liitossa kuin EU. Epäilykseni ovat nyt osoittautuneet oikeaksi. Euron riskejä lisäsivät sellaisten taloudeltaan heikkojen maiden kuin Kreikan ottaminen mukaan euroon. Tältäkin osin esitin aikanaan voimakkaita epäilyjä, kun asiaa käsiteltiin eduskunnan Suuressa valiokunnassa.
Liikennevaliokunnassa on käsittelyssä mm uusi postilaki ja uusi ajokorttilainsäädäntö. Molempien lopullinen käsittely siirtyy tammikuulle. Postilakiesityksessä aukaistaan ala kilpailulle. Se uhkaa heikentää maaseudun postipalveluja. Samalla on uhkana, että valtio joutuu verovaroilla tukemaan haja-asutusalueiden postipalveluja.
Ajokorttilainsäädännön paketti on valmistumassa liikennevaliokunnasta. Hallituksen esityksessä oli paljon puutteita. Olisin ollut valmis hylkäämään koko esityksen, mutta valiokunnan enemmistö oli toisella kannalla. Valiokunta teki kuitenkin lakeihin kymmeniä muutoksia ja valiokunnan mietintö on kymmenien sivujen mittainen. Lakiesitys parani, mutta siihen jäi edelleen epäkohtia. Säännöt monimutkaistuvat, ajokieltojärjestelmä kiristyy, ajokortit ja niihin vaadittava koulutus kallistuu. Tavallisen kansalaisen; autoilijan, moottoripyöräilijän ja mopoilijan, näkökulma on jäänyt liian vähälle huomiolle suhteessa erilaisten eturyhmien kantoihin.
Olen edelleen nostanut eduskunnassa esille ajankohtaisia ongelmia, puheiden lisäksi, hallitukselle tehdyissä kirjallisissa kysymyksissä. Niissä olen käsitellyt mm ikäsyrjintää, sähkön siirron hinnoittelua, energiasäästölamppujen perusteetonta suosimista, virastojen harhaanjohtavia nimiä, eläkkeiden maksun myöhästymisiä, kouluteiden turvallisuutta ja monia muita epäkohtia. Talousarvioaloitteita tein mm tienpidon rahoituksesta, päihdehoitojen tuloksellisuuden selvittämisestä, vesihuoltotöiden rahoittamisesta ja Loviisa-Lahti radan peruskorjauksesta.
Olen ehdokkaana Uudenmaan vaalipiirissä ensi huhtikuun eduskuntavaaleissa. Jos voit ja haluat auttaa minua vaalityössä, ota yhteyttä. Kaikki apu on tarpeen. Kokoan vaaleihin omaa tukiryhmää. Tervetuloa mukaan.
Kutsun tukijoukkoni eduskuntaan 9.2.2011 klo 18 pohtimaan vaaleja, vaaliteemoja ja vaalityötä. Varsinaisen kutsun lähetän myöhemmin.
Ota minuun yhteyttä, jos sinulla on kysyttävää, palautetta tai muuta asiaa.
Risto Kuisma