Kurkistus: Kun ei toimi

Joonas Kuisma EM-pisteille
28 huhtikuun, 2008
Kurkistus: Nälänhätä
6 toukokuun, 2008

Kurkistus: Kun ei toimi

Kun ei toimiOlen kiukutellut muutaman päivän, kun sähköpostini ei toimi.
Tai toimii se webin kautta, mutta ei sähköpostiohjelmalla.
Sonera remonteeraa ohjelmaansa eli siirtää sähköpostit Ruotsista Suomeen. Sekö lie sekoittanut minunkin postini. Nyt Sonera ilmoittaa, että kaikki on kunnossa; mutta ei minulla.
Olen lukenut ohjeita ja käyttänyt Soneran internet avustajaa, mutta tulos on ollut yhtä tyhjän kanssa. Aikaa on mennyt ja hermoja koetellut. Mikään ei ole raivostuttavampaa kuin tekninen vempain, joka ei toimi ja jonka vikaa ei löydä. Nyt hälytin apuun ”tietokone-exspertini Pertin” eli Pertti Runolinnan. Soneralta ei apua ja palvelua löydy.
Joonas pärjäsi taas motocrossissa. Euroopan Mestaruuskisassa Hollannissa tuli pistesija. Jo selviytyminen karsinnasta itse kisaan oli hyvä suoritus. Nyt kasassa on jo EM-pisteitä. Täällä koti-Suomessa pappa jännitti: enemmän loukkaantumisia kuin menestystä. On se kummaa, että enemmän jännittää pojanpojan kuin aikanaan pojan, Karrin, kisoja. Joonas täyttää loppuviikosta 15 vuotta ja tulee mopoikään. Tosin on niin taitava ”mopomies”, ettei monta maailmasta löydy edes aikamiehistä.
Olemme avanneet mökkikauden Virolahdella. Minua työt, monet kokoukset ja menot pitävät vielä Laukkoskella, mutta Tuija on siirtynyt jo mökkiläiseksi. Myös Anni-Alisa, 4 v ,on mökkielämän lumoissa.
Viikonloppuna kalastimme yhdessä. Verkosta tuli komeita ahvenia paistinpannuun ja suuria särkiä lokkien ruuaksi.
Mökkirannassa on ollut uutena lajina kanadanhanhia. Merimetsot yrittävät vallata luotoja lokeilta ja tiiroilta. Joutsenetkin ovat palanneet. Yöllä oli tuntikausia sanoinkuvaamaton meteli, kun arktinen muutto ylitti Virolahtea.
Tänä vuonna minulle tulee Vappu pitkään aikaan ilman vappupuhetta ja matkustusta. Vappupuheita olen pitänyt viimeisen 35 vuoden aikana varmaan suunnilleen 50. Paljoa muunlaisesta vapusta en mitään tiedä. Nyt suunnistan kohti mökkivappua Tuijan seuraksi ja matkakaveriksi saan Anni-Alisan; ei tule ajomatka pitkäksi.
Risto Kuisma