Kurkistus: Kesäkiireitä

Kanta: Nootti Venäjälle savuhaitoista
29 heinäkuun, 2010
Uutinen: Risto Kuisma ehdolle eduskuntavaaleihin
16 elokuun, 2010

Kurkistus: Kesäkiireitä

KesäkiireitäPuhelin soi ja sähköpostit kilisevät. Rauhallinen kesänvietto ja lomailu mökillä oli heinäkuun toisen päivän jälkeen mennyttä. Monilla ihmisillä on ollut asiaa uudelle kansanedustajalle. Pääasiassa kysymyksessä ovat olleet erilaiset ongelmat, vääryydet ja epäkohdat, joihin ihmiset pyytävät apua. Neuvoja olen antanut, mutta monesti kysyjä on saanut saman neuvon jo aiemmin. Tuttua puuhaa jo aiemmilta kansanedustajavuosilta. Nyt näitä yhteydenottoja on ollut enemmän kuin aiemmin heinäkuussa ja yleensä eduskunnan istuntokauden ulkopuolella. Osaltaan asiaan on vaikuttanut julkisuus, joka seurasi eduskuntaan paluutani.
Ajatukset ovat askarrelleet eduskuntatyössä ja kaikessa siihen liittyvässä. Erityisen paljon olen joutunut miettimään sitä, suostunko ehdokkaaksi ensi huhtikuun eduskuntavaaleihin. Pohdinta on rasittanut ja suorastaan stressannut melkoisesti. Olen luvannut kertoa vastaukseni ehdokkuuteen ensi viikolla Uudenmaan sos.dem. piirin puheenjohtaja Esko Rannolle.
Eduskunta avustajakseni tulee Heta Välimäki. Heta oli aiemmin avustajani vuosina 2003 – 2006. Hänet valittiin keväällä 2006 päätoimiseksi Sos.dem .Nuorisoliiton puheenjohtajaksi. Tämän tehtävän hän jätti nyt alkukesällä kahden kaksivuotisen puheenjohtajakauden jälkeen.
Eduskunnan etäyhteydet ovat jo kunnossa. Kotona työpöydällä on nyt kahdet nettiyhteydet; omat vanhat ja uudet eduskunnan koneet. Puhelinnumeroni pysyy samana. Sähköpostiin tulee uutena eduskunnan sähköpostiosoite risto.kuisma@eduskunta.fi , mutta vanha sähköpostikin risto.kuisma@pp1.inet.fi jää edelleen käyttöön. Työhuonetta en ole vielä saanut eduskunnnasta käyttööni, mutta se asia pitäisi olla kunnossa ensi maanantaina, Kesälomat ja eduskunnan peruskorjaus ovat haitanneet asioita. Eduskunnan työhuoneista on neljäsosa remontissa ja siten pois käytöstä. Sinänsä työt ovat sujuneet etätyönä. Kaksien kotiyhteyksien lisäksi minulla on ollut pari vuotta käytössä miniläppäri, jolla langattomat nettiyhteydet toimivat melko hyvin myös mökiltä käsin. Eduskunnassa olen käynyt muutaman kerran hoitamassa käytännön asioita.
Kesään on sopinut muutakin kuin kansanedustajan puuhia; kävin mm moottoripyörällä Muistojen Imatran Ajoissa ja ajoin Motocrossin Veteraanien Suomen Cupin osakilpailun Tampereen Kaanaassa. Anni-Alisa ja Juuso ovat olleet melko paljon mökillä Virolahdella papan ja mummon seurana. Silloin on ohjelmaa ja menoa riittänyt. Kun merivesi on ollut ennätysmäisen lämmintä, olemme uineet paljon. Kuntoilu on ollut jokapäiväistä. Olen pyöräillyt joka toinen päivä ja ajanut pari kolme kertaa viikossa motocrossia. Puuhommat ja muut mökkihommat ovat myös osaltaan pitäneet yllä kuntoa.
Risto Kuisma