Kurkistus: Jouluna 2008

Kurkistus: Lama, taantuma vai romahdus ?
17 joulukuun, 2008
Joonas Kuisma kovin tavoittein motocrosskauteen 2009
31 joulukuun, 2008

Kurkistus: Jouluna 2008

Jouluna 2008Joulu tuli vähän varkain. Tänään hikoilin joulusiivouksen kanssa pari tuntia. Ison talon imurointi käy kuntolenkistä. Eilen kävimme Tuijan kanssa jouluostoksilla. Ostimme ruokaa ja vähän lapsille lahjoja. Meille tulevat naapurista Karri ja Irja sekä lapsenlapset Joonas 15v, Anni-Alisa 5v ja Juuso 3v. Myös Tuijan vanhemmat Kuusankoskelta saapuvat perinteiseen neljän sukupolven joulunviettoon.
Kuusikin on jo sisällä ja ”pikkuiset” eli Anni ja Juuso koristavat sitä innokkaasti. Kuusi on ison kuusen latva mökiltä Virolahdelta. Mökin remontti on alkanut ja tontilta kaadettiin parikymmentä kuusta. Valo tuli lisää ja mökin vierestä menivät turhat kuuset pois. Vesijohdon ja viemärin veto vaati myös puunkaatoa. Porakaivosta tuli 97 metriä syvä. Vesi tulee jo sisään ja viemäri ulottuu talon alle. Varsinaiset vesi- ja viemärityöt sekä mökin laajennus valmistuu talven aikana.
Hieman valkoista tulee taivaalta, joten valkoinen Joulu toteutuu. Jouluna ei tule lehtiä, ei postia, ei juuri televisiostakaan mitään ”pakollista”, joten on rauhoittumisen aika. Toivottavasti sää sallii hiihdon kuntoladulla tai ainakin jäinen maasto mahdollistaa moottoripyörällä /motocrossin, enduron.
Nyt on joulurauhan aika.
Risto Kuisma