Kurkistus: Ilmastonmuutos; totta vai huuhaata ?

Kurkistus: Arkista puuhaa
6 marraskuun, 2009
Kurkistus: Työvoimapula – totta vai tarua
22 marraskuun, 2009

Kurkistus: Ilmastonmuutos; totta vai huuhaata ?

Ilmastonmuutos; totta vai huuhaata ?Ilmastomuutoksesta on tullut uskonkappale. Muutoksen epäily on sopimatonta. Jos rohkenee epäillä niitä toimia, joita sanotaan tehtävän ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi, joutuu marginaaliin; menettää uskottavuutensa.
Viime viikolla Ylen TV1:ssä esitetyssä MOT-ohjelmassa ilmastonmuutos asetettiin kyseenalaiseksi. Kritiikkiä ja vastaväitteitä esittivät alan professorit niin Suomesta kuin ulkomailta. Tutkimukset ja laskelmat, joihin väitteet ilmaston lämpiämisestä perustuvat, osoitettiin vääriksi ja jopa väärennetyiksi. Laskelmat olivat tarkoitushakuisia. Ne eivät täyttäneet tieteellisiä kriteereitä. Niiden lähteitä salattiin vastoin tieteellisiä sääntöjä. Mieleen tuli, että kysymyksessä oli ainakin osassa selkeä huijaus. Esimerkiksi suomalaisia aikasarjoja oli tulkittu väärinpäin; kun ne osoittivat, että ilmasto oli keskiajalla lämpimämpää kuin nykyisin, oli käyrissä kylmän ja lämpimän paikka vaihdettu siten, että tulos oli päinvastainen.
Jos kysymys olisi vain tieteellisestä keskustelusta, ei tavallisella kansalaisella olisi suurta aihetta huoleen. Nyt on kuitenkin tehty ja ollaan tekemässä valtavia taloudellisia uhrauksia ilmastonmuutoksen nimissä. Kukaan ei ostaisi biopolttoaineita, jos niitä ei tuettaisi valtavilla verotuilla, sama koskee tuulivoimaa. Moniin muihin hankkeisiin on laitettu suuria summia yhteisiä verovarojamme. Kaikki enemmän ja vähemmän huuhaata?
Ilmastomuutoshankkeet ovat myös haitallisia ympäristölle. Esimerkiksi valtavat tuulivoimapuistot, ovat hirviömäisiä ympäristöhaittoja. Ne pilaavat maisemat täydellisesti ja saastuttavat melulla ympäristöt. Niiden rakentaminen vie valtavasti luonnonvaroja. Roottorit silpovat myös joukoittain lintuja. Tuulivoimaloiden vastustus on tulevaisuudessa voimakkaampi kuin nykyinen ydinvoiman vastustus.
Biopolttoaineet vievät viljelymaat elintarvikkeiden tuotannolta ja lisäävät maailman nälänhätää. Ne hävittävät myös maailman sademetsiä. Kritisoin jo viisi vuotta sitten niin eduskunnassa kuin Pohjoismaiden Neuvostossa biopolttoaineita, mutta turhaan. Nyt biopolttoaineisiin kohdistuu yhä yltyvään kritiikkiä. Niihin uhrataan valtavasti varoja ja aivan turhaan.
Kannatan säästämistä ja se olisi myös paras keino ilmastonmuutosta vastaan, jos tuo muutos on ylipäätään todellinen ja vahingollinen. Suurinta säästäväisyyttä olisi maapallon väkiluvun alentaminen. Nykymenolla maailmanloppu tulee liikakansoituksen kautta. Se saastuttaa maapallon, pilaa ilmaston ja ryöstää luonnonvarat.
Nyt tuhlataan luonnonvaroja ilmastonmuutoksen merkeissä. Verotukiaisilla houkutellaan uusien autojen ostoon ja vanhojen hävittämiseen. Se merkitsee luonnonvarojen tuhlausta. Perusteena ovat päästöt, joiden vähentämisellä vastustetaan ilmaston lämpenemistä. Siis torjutaan ilmiötä, jota ei ole olemassa ja jos olisikin niin sen torjumisella synnytetään suuremmat haitat.
Risto Kuisma