Kurkistus: Ärsyttävää

Kurkistus: Lakko Nokialla – ja Stalinin palvontaa Intiassa
3 helmikuun, 2010
Kurkistus: Politiikkaa viikon varrelta – kriittisiä huomioita
20 helmikuun, 2010

Kurkistus: Ärsyttävää

ÄrsyttävääMinua ärsyttää usein, kun asioista ei puhuta tai kirjoiteta oikealla nimellä tai jätetään joku näkökohta käsittelemättä. Useimmin näin tehdään tietoisesti. Tämmöisiä asioita on viime aikoina ollut useita. Oikeastaan ne eivät suoranaisesti minulle kuulu, mutta kansalaisena ne koskettavat minua.
Tänään ympäristöviranomaiset myönsivät venäläisten kaasuputkelle luvan. Tuskin kukaan odotti muuta kuin myönteistä päätöstä. Valtioneuvosto kiirehti jo hyvissä ajoin antamaan luvan Suomen merialueen käyttöön. Juuri kukaan suomalainen ei ole uskaltanut putkea vastustaa. Koko putkihanke on läpeensä poliittinen. Taloudellisesti ja ympäristön kannalta putki olisi ehdottomasti pitänyt sijoittaa maalle. Samalla putken piiriin olisi tullut Puola, Viro, Latvia ja Liettua. Nyt nämä EU-maat sivuutettiin. Tämän hyväksyi EU. Siinä se on EU:n yhteinen energiapolitiikka; sellaista ei ole. Tämä näkökohta jäi keskustelun ulkopuolelle. Putki palvelee ensisijassa Venäjän poliittista etua Baltian maiden etujen kustannuksella. Vaikka mielestäni hyvät naapurisuhteet Venäjään ovat tärkeät, niin Suomen asenteessa ja asian käsittelyssä ja siihen liittyvässä poliittisessa liturgiassa on häivähdys ns. suomettumista. Miksi asioista ei puhuta niiden oikeilla nimillä?
Maahanmuuttopolitiikassa on paljon mätää. Suomi maksaa koko maailman korkeimmat tuet niillekin tulijoille, joille ei ole siihen mitään oikeutta tai asiallista perustetta. Ei ihme, että perusteettomia ”pakolaisia” riittää. Niitä tulee EU-maistakin mm Romaniasta, jonka kansalaisilla ei ole edes teoreettista tarvetta tai mahdollisuutta saada turvapaikkaa. Suomen holtiton ulkomaalaispolitiikka nostaa kansalaisissa pakolaisvastaisia mielipiteitä. Näistä kärsivät oikeat turvapaikan tarvitsijat. Virallisten oppien mukaan ulkomaalaisia tarvitaan uhkaavaan työvoimapulaan. Suomessa on suuri työttömyys, ei työvoimapula. Maahanmuuttajista on enemmän yhteiskunnalle menoja kuin tuloja. Siis maahanmuuttajat eivät ole ratkaisu työvoimapulaan tai siitä johtuviin talousvaikeuksiin, vaan päinvastoin lisärasitus veronmaksajille ja kansantaloudelle. Suomen maahanmuuttopolitiikka on tehty kuin mittatilauksena rasistiselle suomalaiselle poliittiselle puolueelle. Miksi asioista ei puhuta oikeilla nimillä?
Ilmastonmuutoslaskelmista paljastuu jatkuvasti suuria virheitä. Virallinen politiikka sivuttaa ne täysin. Poliittinen liturgia ja puheet jatkuvat, kuten ennenkin. Verorahoja syydetään tolkuttomia määriä ongelmaan, jota ei ehkä olekaan tai joka on toisenlainen mitä oletetaan. Samalla todelliset ongelmat jäävät hoitamatta. Miksi asiasta ei virallisissa piireissä puhuta ?
Miksi esimerkiksi venäläiset saavat laskea jätevetensä puhdistamatta Itämereen ? Miksi Suomen veronmaksajien pitää maksaa Pietarin jätevesien puhdistamisesta ? Miksi öljyvaltio Venäjä ei maksa niitä itse? Miksi sillä on varaa maksaa ylimääräistä meren pohjan kaasuputkesta, kun maan päälle putken saisi paljon halvemmalla? Miksi Venäjältä ei vaadita jätepäästöjen lopettamista ? Miksi asioista ei puhuta oikeilla nimillä ?
Risto Kuisma