Kurkistus: Amerikan mailta

Kurkistus: Epäoikeudenmukaista politiikkaa
9 helmikuun, 2009
Kurkistus: Kalifornian kuulumisia
22 helmikuun, 2009

Kurkistus: Amerikan mailta

Amerikan mailtaTorstaina 12.2 lähdimme Jonaksen kanssa 30 tunnin matkalle Etelä-Kaliforniaan. Välilasku ja koneenvaihto oli Lontoossa. Sieltä 12 tunnin lento Los Angelsiin. vielä automatka San Diegoon. Perillä olimme paikallista aikaa torstaina klo 22.00, mutta siellä suomessa oli jo perjantai-aamu klo 08.00. Väsyttävä matka.
Perjantain vedimme henkeä ja katsoimme San Diegoa, ostimme myös jotain motocrossvarusteita. Lauantaina seurasimme 12 tuntia supercrossin MM-kilpailua, San Diegon Qualcomm-stadiumilla. Katsojia 80 000 hengen stadion oli lähes täynnä. Kisat olivat paitsi urheilua niin myös näyttävä amerikkalainen Show.
Illalla katsomo oli kolea ja sain nuhan, joka vaivaa edelleen. Sunnuntaina tulimme varsinaisen matkamme kohteeseen RaceSoCaliin Murrietassa, Etelä-Kaliforniassa.
Joonas harjoittelee motocrossia täällä neljä viikkoa ja minä harrastelen ja olen Joonaksen huoltajana ja ”kotiopettajana.”
Säät eivät ole suosineet meitä. Lämpöä on ollut vain10-15 astetta ja on satanut. Sateet ovat tällä seudulla hyvin harvinaisia. Normaalia on lämpöä 18-25 ja sadetta kerran kuukaudessa. Sellaista säätä onkin nyt luvassa, mutta alkuviikko on mennyt sateen otteessa. Loppuviikkoa on sitten yhtämittaista harjoitusta, kun motocrossradat aukeavat. Nyt ne ovat sateen takia huonossa kunnossa ja kiinni.
Nyt meillä alkaa ohjelmaa ja lopetan kurkistuksen ja jatkan sitä loppuviikolla.
Risto Kuisma