Karjala-asiaa Silvosen sukujuhlassa Hollolassa

Viikkokurkistus: Kesätunnelmia, Tauno Kiuru
elokuu 3, 2005
Viikkokurkistus: Viisitoista vuotta raittiutta, Hannu Ekholm
elokuu 10, 2005

Karjala-asiaa Silvosen sukujuhlassa Hollolassa

ansanedustaja, Karjalan Liiton I varapuheenjohtaja Risto Kuisma Silvosen sukujuhlassa Hollolassa 6.8.2005″Karjalan Liitto ei ole virallisen ulkopolitiikan jatke” Karjalan kysymys eli Neuvostoliitolle pakkoluovutettu Karjala ja muut alueet on oikeudenmukaisuuskysymys. Stalinin johtama Neuvostoliitto otti alueen pakolla, väkivallalla ja sodalla. Se ei ollut eikä ole oikein ja oikeudenmukaista.
Itse uskon, että vääryys ei voi koskaan jäädä pysyväksi. Pitkän päälle oikeus aina voittaa. Monesti oikeuden voitto kestää niin kauan, että näyttää siltä, kuin vääryys voittaisi. Siltä näyttää nykytilanteessa Karjalan kysymyksen kohdalla. Uskon kuitenkin, että ennemmin tai myöhemmin pakkoluovutettu Karjala palaa muun Suomen yhteyteen.
Vaikka maan ulkopoliittinen johto ei pidä eikä halua pitää Karjalan kysymystä virallisesti esillä, on Karjalan Liitolla vapaana kansalaisjärjestönä, ei vain oikeus vaan myös velvollisuus, pitää Karjalan kysymystä esillä.
Karjalan liitto ei ole eikä voi olla maan virallisen ulkopolitiikan jatke. Toisaalta Karjalan Liitolle on tärkeä säilyttää hyvät ja asialliset suhteet maan poliittiseen johtoon. Karjalan Liitolla on asialliset suhteet maamme johtoon, vierailihan tämän vuoden kesäjuhlillamme sekä Tasavallan Presidentti että pääministeri.
Maan poliittisen johdon ja Karjalan Liiton välillä ei ole myöskään ristiriitoja. Ulkopolitiikan johdolla on oma työsarkansa ja Karjalan Liitolla kansalaisjärjestönä omansa. Luonnollisesti Karjalan Liitolle on tärkeää yhteistyö tasavaltamme johdon kanssa. Ilman maan poliittisen johdon myötävaikutusta ei Karjalan kysymyksessä voida edistyä.
Karjalan liitto toimii Karjalan kysymyksessä ”jalat maassa ja pää pilvissä”, mutta asialinjalla. Vaikka toimintalinjamme on realistinen, on meillä unelma; se unelma on kokonainen Suomi, jonka helmi on Karjala.