Joonas Kuisma menestyi motocrossin MM:ssä

Kurkistus: Äänisen aallot
6 elokuun, 2008
Kurkistus: Suomettumista ?
16 elokuun, 2008

Joonas Kuisma menestyi motocrossin MM:ssä

Uutinen 10.8.2008Joonas Kuisma menestyi motocrossin MM:ssä
Joonas Kuisma vastasi kovimmasta suomalaissuorituksesta Hollannin Heerdessä ajetuissa nuorten MM-motocrossissa. Joonas ajoi 85-kuutioisten luokassa toisessa erässä sijalle 8 ja ensimmäisessä erässä sijalle 25. Yhteispisteissä hän sijoittui MM:ssä sijalle 14. Kuisma ajoi karsinnassa omassa ryhmässään 43:n kuljettajan joukossa sijalle 6. Kaikkiaan alle 16-vuotiaiden luokkaan osallistui 87 kilpailijaa ympäri maailmaa 30 maasta.
Joonaksen menestys ylitti odotukset ja oli yksi kaikkien aikojen parhaita suomalaissuorituksia nuorten MM-motocrossissa. Jo finaaliin pääsy olisi ollut hyvä tulos. Mahdollisuudet olivat vielä parempaan menestykseen, sillä Joonas kaatui ensimmäisessä erässä kaksi kertaa ja toisessa kerran. Vauhdit olisivat riittäneet kummassakin erässä kymmenen parhaan joukkoon ja yhteispisteissä aivan MM kärkeen.
Muista suomalaisista Atte Jousi, joka on hallinnut kotimaisia kilpailuja, oli molemmissa erissä sijalla 17. ja yhteistuloksissa sijalla 20. Eetu Salo oli karsinnassa 32. eikä päässyt finaaliin.
Alle 18-vuotiaiden luokassa,125 kuution pyörillä, Ludde Söderberg oli yhteispisteissä sijalla 21; eräsijoitukset olivat 21. ja 15. Mikko Jumppanen oli karsinnassa 36. eikä selvinnyt finaaliin.