Joonas Kuisma kovin tavoittein motocrosskauteen 2009

Kurkistus: Jouluna 2008
23 joulukuun, 2008
Kurkistus: Kriisi – Odotuksia, pelkoja ja toiveita
6 tammikuun, 2009

Joonas Kuisma kovin tavoittein motocrosskauteen 2009

Uutinen 31.12.2008Joonas Kuisma kovin tavoittein motocrosskauteen 2009
Pornaislainen, Vantaan Moottorikerhoa kaudella 2008 edustanut, Joonas Kuisma nousi nopeasti motocrossin junioreiden kansainväliselle ja kansalliselle huipulle. Joonas sijoittui Hollannissa kovatasoisessa juniorien Maailman Mestaruuskilpailuissa lopputuloksissa sijalle 14 ja eräsijalle 8. Saavutus on yksi suomalaisten kaikkien aikojen parhaita. Joonas nousi myös pistesijoille niissä motocrossin EM-sarjan kilpailuissa, joihin hän osallistui. Menestys olisi ollut vieläkin parempi, jollei kausi olisi loppukesällä keskeytynyt muutamaksi viikoksi loukkaantumisen takia.
Kaudella 2009, keväällä 16 vuotta täyttävällä, Kuismalla on tähtäimessä jo menestys motocrossin aikuisten Suomen Mestaruussarjassa. Kansainvälisellä tasolla hän kilpailee Juniorien EM – sarjassa ja Saksan kovatasoisessa ADAC-sarjassa. Ensi kesän suurin haaste on menestyä aikuisten Euroopan Mestaruussarjan osakilpailussa elokuussa Vantaalla. Kisaan pääsy vaatii nousua kansalliselle huipulle yleisessä sarjassa.
Ensi helmi-maaliskuussa Joonas Kuisma osallituu harjoitusleirillä Yhdysvalloissa, josta nykyään tulevat maailman motocrosshuiput. Joonas kuuluu Moottoriliiton valmennusryhmään. Henkilökohtaisina valmentajina ovat maan parhaat mahdolliset voimat. Taustajoukkoihin kuulu mm mekanikkona isä Karri Kuisma, jolla on ajajakokemusta motocrossista aina MM- sarjaa myöten.
Joonaksella on vankka ja monipuolinen urheilutausta; hiihtoa, suunnistusta, yleisurheilua ja jääkiekkoa. Joonas oli kantava voima ikäluokkansa parhaassa joukkueessa: Jokerit -93. Joukkue oli Suomessa lähes voittamaton ja menestyi erinomaisesti Kanadan suurissa turnauksissa. Pari vuotta sitten Joonas keskittyi motocrossiin, kun kilpailu monessa lajissa ei ollut enää mahdollista.
Motocross on melko kallis urheilulaji. Vaikka perhe on suurin taloudellinen tukija, ei nousu huipulle onnistua ilman muita tukijoita. Joonaksella on muutama tukija, mutta kauden 2009 suunnitelmien toteutuminen edellyttää lisää taloudellisia tukijoita. Joonas jatkaa parhaalla mahdollisella kalustolla, Team Suzuki Finlandiassa, pyöränä Suzuki RMZ 250; ajovarusteet Lazer ja Nofear, tulevat Gearzone Oy:ltä.