Eduskuntavaalien tärkeitä kysymyksiä; ensimmäinen kymmenen kohtaa

Pekka Lindeman – rehti ammattiyhdistysmies
6 helmikuun, 2019
Vapaa-ajan asukkaana Kaakonkulmassa
20 helmikuun, 2019

Eduskuntavaalien tärkeitä kysymyksiä; ensimmäinen kymmenen kohtaa

  1. Sote: uusi Sote-ratkaisu. Nykyhallituksen esitys on huono. Paras uudistus olisi laittaa terveyden- ja sairaanhoito valtion vastuulle ja sosiaaliasiat kuntien hoidettavaksi. Näin on mm Englannissa ja Norjassa;  tätä komitea esitti Suomessa pari vuosikymmentä sitten.
  2. Eläkkeiden ja erityisesti kaikkein pienempien eläkkeiden nosto. Eläkeindeksit ovat syöneet eläkkeellä pitkään olevien ihmisten eläkkeet.
  3. Autoilun verotusta on laskettava; niin autojen kuin polttoaineiden. Sähköautot eivät ole ratkaisu. Kun Suomi on harvaan asuttu maa, niin suurimmassa osassa maata henkilöauto on välttämätön.
  4. Työttömyyttä ei voi torjua muuten kuin lisäämällä työpaikkoja. Kaikille työttömille on osoitettava työ- tai opiskelupaikka. Maapallo on täynnä tekemätöntä työtä.
  5. Yritystuet on lopetettava pääosin kokonaan: Tuet mädäntävät terveen talouden.
  6. Vanhusten laitospalvelut on keskitettävä julkiselle vallalle ja voittoa tavoittelemattomille yhteisöille. ( Yhdistyksille, säätiöille )
  7. Verotusta on muokattava siten , että se kannustaa työntekoon.
  8. Vain ne turvapaikanhakijat , jotka ovat hädässä ja tarvitsevat siksi turvapaikkaa on laskettava Suomeen.
  9. Pääosa kotimaisista , yli EU:n miljardien  maataloustuista,  on lopetettava . Esimerkiksi Ruotsi ei maksa tuollaista ylimääräisiä miljardeja.
  10. Koulujen järjästykseen on opettajien kiinnitettävä enemmän huomiota. Nyt tilanne on huono ja heikentää oppimista.