Eduskunta: Kysymys: Vihreästä moottoritiestä

Eduskunta: Kysymys: Taitetun eläkeindeksin poistaminen
29 syyskuun, 2010
Eduskunta: Kysymys: Tullin henkilöstöongelmista
1 lokakuun, 2010

Eduskunta: Kysymys: Vihreästä moottoritiestä

Eduskunta 30.9.2010KIRJALLINEN KYSYMYS
Vihreästä moottoritiestä
Eduskunnan puhemiehelle
Koskenkylän ja Kotkan välisestä tiestä on vireillä Vihreä moottoritie -hanke. Tavoitteena on tehdä tiestä mahdollisimman ekologinen; uudenlainen tieliikenteen pilotti. Loviisan kaupungin hallinnoimaan hankkeeseen on lähtenyt mukaan monta alueen kaupunkia ja yritystä. Laajan yhteistyön ansiosta hankkeen hyödyt voidaan selvittää kattavasti, erityisesti päästöjen vähentämisen osalta. Suunnitelmien ideana on kehittää ympäristötavoitteita tukevaa informaatioteknologiaa. Hankkeessa suunnitellaan tielle muun muassa sähköautojen latauspisteitä, biopolttoaineen tankkausasemia ja aurinkopaneeleja.
Koska alueen raideliikenne on vaarassa, on hanke erityisen tärkeä. Vihreä moottoritie on myös osana E18-moottoritietä kansainvälisesti tärkeä hanke.
Edellä olevan perusteella ja eduskunnan työjärjestyksen 27 §:ään viitaten esitän asianomaisen ministerin vastattavaksi seuraavan kysymyksen:
Aikooko hallitus edistää Vihreä moottoritie- hanketta ja esittää sen suunnitteluun rahoitusta? Onko hallitus selvittänyt mahdollisuutta saada hankkeelle EU-rahoitusta?
Helsingissä 30 päivänä syyskuuta 2010
Risto Kuisma /sd