Eduskunta: Kysymys: Uudenmaan huonossa kunnossa olevat tiet pikaisesti peruskorjaukseen

Halkian Ty:n arpajaisjuhlassa / SDP:sta, monikulttuurisuudesta ja maahanmuutosta
29 elokuun, 2010
Eduskunta: Kysymys: Päihdehoitoon ohjauksesta
7 syyskuun, 2010

Eduskunta: Kysymys: Uudenmaan huonossa kunnossa olevat tiet pikaisesti peruskorjaukseen

Risto Kuisma 2.9.2010:Uudenmaan huonossa kunnossa olevat tiet pikaisesti peruskorjaukseen
Kansanedustaja Risto Kuisma (sd) on jättänyt hallitukselle kirjallisen kysymyksen Uudenmaan vilkkaasti liikennöityjen maanteiden huonosta kunnosta.
Monet tarpeelliset tiehankkeet eivät edes sisälly Uudenmaan tiepiirin toiminta- ja taloussuunnitelmaan vuosille 2010-2013. Tilanne on monien teiden ja ennen kaikkea niiden käyttäjien kannalta kestämätön, koska teiden peruskorjauksia on odotettu jo vuosia. Pelkkä taloudellisten voimavarojen niukkuus ei ole riittävä selitys näiden Uudenmaan maanteiden peruskorjausten laiminlyönteihin, koska vuosien varrella moniin muihin peruskorjauksiin ja investointeihin on löytynyt resursseja.
Esimerkiksi Pornaisten kunnan liikenteestä valtaosa suuntautuu Pornaisten-Nikkilän tielle. Tämä tie on erittäin mutkainen ja mäkinen. Liikennemäärät ovat niin suuret, että liikenneturvallisuus on vakavassa vaarassa. Kapealla tiellä liikkuu myös runsaasti kevyttä liikennettä, koska tie luikertelee talojen välissä keskellä asutusta. Pornaisten-Nikkilän tien osalta on myös olemassa peruskorjaussuunnitelmia, mutta nekin ovat jatkuvasti lykkääntyneet.
Kansanedustaja Risto Kuisma kysyy mitä hallitus aikoo tehdä, että Pornaisten-Nikkilän tie ja muut Uudenmaan kiireellistä peruskorjausta odottavat tiet saadaan pikaisesti peruskorjaukseen.